Fjordcruise i Ofotfjorden

Den som befinner seg i Ofoten på sommerstid bør ikke gå glipp av muligheten til en fin båttur. Det finnes flere aktører som tilbyr dagsturer ut i det flotte fjordlandskapet. Mange treffer man på i Narvik, men det finnes også muligheter til å booke utfarter i noen av de andre tettstedene. Mange aktører legger også ut på vinterstid, men det passer ikke enhver smak. La oss si at det er noe for den som vil oppleve noe helt utenom det vanlige. Om man befinner seg i Narvik sentrum, så er det hele uproblematisk. Turene starter som regel fra Narvik Havn, som ligger 10 minutters gange fra sentrum, og de fleste overnattingsstedene.

Fisking er en del av fornøyelsen

Havet er noe av det reneste man kan tenke seg i dette området, og fisken biter som regel godt. Hva man får varierer med sesongen. Fiskelykken er nesten garantert, og det biter gjerne ofte, når guiden tar deg med til de beste fiskeplassene i området. Fiskeutstyret er som regel inkludert i prisen, selv om det er lov å ha med eget om man ønsker. Det man får på kroken får man selvfølgelig beholde, og om man spør pent på hotellet, er det sikkert ikke umulig å få kokken til å tilberede fisken også.

Sightseeiwind_turbines_of_nygardsfjellet_windfarm_narvik_nordland_norway_2015_aprilng og kos

Man trenger selvfølgelig ikke å fiske. Der finnes ofte fluktstoler eller benker, og man får gjerne et saueskinn og et ullteppe for å holde varmen. Bespisningen kan variere fra aktør til aktør, men man kan regne med kaffekos, og vafler eller småkaker, mens man ser på det flotte fjordlandskapet og Lyngenalpene, som rakt stiger opp fra havet. På rundturen i fjorden blir man også gjerne fortalt litt om områdets historie, og om hvilke historiske utviklinger som har funnet sted. Man kan lære litt om malmtransporten, om hva som har skjedd i området, og om de store slagene som fant sted i området under kampene om Norge.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *