Narvik – Med villmarken utenfor stuedøren

For den som er i Ofoten for første gang, og som er der for å oppleve vill norsk natur, så kan det være nok å holde seg i området rundt Narvik. Her er nemlig villmarken rett utenfor stuedøren, og det finnes mange tilbud om dagsutflukter og opplevelsesturer som kan friste de fleste. En byferie i Narvik er ikke som andre byferier. Her finner man nemlig de mest utrolige naturopplevelser innen kort avstand.

Verdens nordligste dyrepark1024px-narvik_img_3509

Som viser fram regionens ville dyreliv i store innhegninger, er et populært mål for mange besøkende. Om man først er i nærheten, så er Polar Park i Bardu noe som man ikke kan gå glipp av. Kjøretiden fra Narvik er rundt en time, og man kan finne organiserte turer som tar en til parken og tilbake. I Polar Park kan man oppleve elg, ulv, jerv og gaupe på nært hold. På sommeren kan man også møte norske gårdsdyr, noe som barna setter stor pris på.

Jakten på Nordlyset med Njalasouka Adventures

Den som vil være med på et spennende vintereventyr kan hver vinterkveld bli med på en fire timer lang utflukt, med slede og lavvo. Man hentes på hotelltrappen. Det man må ha med selv er varme klær, sko og ullsokker, samt ett eget kamera.Om man vil kan man også leie ekstra vinterklær. Jakten på Nordlyset kan så begynne. Med slede og snøscooter tas man opp i fjellheimen over Beisefjord, til lavvo og varmt i koppen. Vel framme har men en nydelig utsikt over dalen, fjellene og om man er heldig så får man også nyte synet av nordlyset.

Villmarka på dørkarmen

Om man vil farte rundt på egen hånd, så er det ikke mye som skal til før man er ute av byen. Populære mål, som man kan nå til fots er toppene av Narvikfjellet og Rombaken, som byr på fossefall og en nydelig utsikt.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *