Polar Park i Bardu lar deg klappe ulven

Polar Park i Bardu omtaler seg selv som verdens Nordligste Zoologiske Hage. Her får man møte de dyrene som hører hjemme i området på nært hold. Man er garantert å se dyr, som ellers er meget sky. Altså er det snakk om en safari med garantier for å møte på ville dyr, en garanti som man ellers sjeldent har. Parken har store innhegninger hvor man kan møte både ville og tamme dyr fra regionen. Både Moskusokser, Rein, Gaupe og Ulv kan møtes på nært hold, og man kan få eksklusive guidede turer gjennom parken. Om man vil klappe ulven er det muligheter for det, men det koster kr. 3 000.

Et overnattingssted utenom det vanlige

Et tilbud som her tilbys, er at man leier det det som kalles Wolf-Lodge. Hytta ligger midt i Ulveinnhegningen, og man tar seg dit gjennom en tunnel. Innendørs er alt av høyeste standard, og det blir feil å kalle dette en hytte i ordets vanlige forstand. Wolf-Lodge er utstyrt med varmepumper, vakre rom og panoramautsikt på alle sider, ut mot ulvereservatet. Når man ankommer møtes man av en flott middag, en guide som forklarer det hele, og peiskos.1024px-place_de_narvik_-_rue_de_la_bienfaisance_paris_8

På morgenen serveres det frokost, og etter det får man lov til å møte ulvene på nært hold. Ulvene er relativt tamme, og man kan klappe dem på hodet.

Prisen for dette er derimot noe stiv. En natt i Losjen koster kr. 75 000, men der er soveplass til 17 personer, noe som bringer prisen ned til 4 400 per pers, altså ikke helt umulig, om man er med på en gruppeutflukt. Man bør også merke seg at man må være over 15 for å overnatte i Wolf-Lodge, mens man må være 18 før man får lov til å hilse på ulvene på nært hold.

For den som vil slippe billigere unna, finnes det en campingplass ved parken, mens en vanlig inngangsbillett koster kr. 240.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *