Skisport på Narvikfjellet

Narvikfjellet er et skianlegg med gateadresse. Det ligger nemlig like utenfor bykjernen i Narvik. Man kan sammenlikne det med Holmenkollen, men det er mye nærmere, og det er langt mer spennende. Narvikfjellet har nemlig ett eget alpinanlegg med gondol og det hele. På syv minutter kan man komme seg fra havnebyen og opp til 656 meter over havet.

Oppe på toppen møtes man av en fantastisk utsikt over Narvik Havn, og over resten av de omkransende dalene, fjorden, og Lyngenalpene. Fjellheisrestauranten byr på god mat, på internasjonalt nivå, mens cafeen med peisestue inviterer til avslapning og en varm kopp med kakao.

En verdenskjent destinasjon

Narvikfjellet har mye å by på, også når det kommer til internasjonale gjester. På den lyse årstiden gir Narvikfjellet ett flott utgangspunkt for å få oversikt over byen, sli1024px-landskap_i_narheten_av_narvik_norge_johannes_janssonk at man etterpå har meget lett for å orientere seg. Man kan nyte midnattssolen og ta en tur gjennom marka. På vinteren byr den rene himmelen på Nordlyset og fantastiske løyper. Skientusiaster fra hele verden trekker til bakkene og løypene rundt Narvik. Skisesongen varer vanligvis fra februar til april, men man kan også finne gode forhold etter høysesongen. Det hender at snøen blir liggende til langt ute i mai, og det er like sannsynlig at man finner gode forhold for juleferien også.

Ikke bare alpinanlegg

I tillegg til et flott alpinanlegg byr Narvikfjellet på flere aktiviteter. Klassikere som lysløype, aking og skiskole, får konkurranse av den nye klatreparken. Linken Klatrepark byr på kursing og øving på fjellklatring, som berglandskapet i området jo også inviterer til. For den som ikke er vant med å ferdes i norsk utmark, tilbys det herfra også turer med fører, slik at man kan få gleden av å oppleve mer avsidesliggende områder med betryggende følge. Narvikfjellet tilbyr også ferdige opplegg for grupper, som kan være med på organiserte aktiviteter, enten som reisefølge, eller som del av team-bygging med jobben.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *