Alle veier leder til Narvik

Høysesongen for å besøke Nord-Norge og Ofoten-regionen er sommeren, med ekstra mye trafikk i fellesferien. Ofte kommer besøkende fra de Europeiske naboland, men også Amerikanere og Asiater finner veien hit. Mange Nordmenn ønsker ønsker også å oppleve Nord-Norge på sommeren. Juni, Juli og August er derfor de travleste måneden i året. Om man vil unngå strømmen av turister, og om man er fleksibel med tiden, kan også et besøk på høsten, for jakt og fiske, eller for turer være interessant. Fargespillet i villmarka på høsten er en flott opplevelse.

Adkomst til Narvikdownload-16

Man kan komme seg til Narvik på flere forskjellige vis. Ett av de enkleste er å fly til Evenes Lufthavn, og å ta bussen eller drosje inn til byen. Om man vil se og oppleve mer av landskapet er det mulig å komme seg til Narvik både med buss, bil og tog. Om man kommer langt sydfra, og vil raskt og behagelig nordover, så er det ofte bedre å velge veien gjennom Sverige.

Om man ønsker å reise til Narvik med toget, så går turen innom Stockholm, for så å fortsette over Kiruna, over grensen og ned til den lille havnebyen. For utenlandske turister, som vil oppleve norsk natur på behagelig avstand, kan en togreise fra Oslo, over Trondheim, til Bodø også anbefales, for så å ta en kort busstur til Narvik.

Hva finner man i Narvik?

Om man ønsker informasjon om tilbudene i regionen som alltid er aktuelle, så kan et besøk til byens turistkontor anbefales som et første stoppested. Her finner man kart, brosjyrer, og tilbud om aktiviteter og overnatting. Turistkontoret ligger i sentrum, i samme hus som byens offentlige bibliotek. Huset kalles Det 4. Hjørnet, og ligger i Kongens gate 41-43. Åpningstidene i sommersesongen er fra klokken 10 til 19 i ukedagene, og 10 til 18 i helgen. Resten av året er kontoret kun åpent i ukedagene, og da fra klokken 10 til klokken 15.