Press "Enter" to skip to content

Reise til Kristiansand

Det er i hvert fall en ting som har vært med på å gjøre Kristiansand kjent. Ja, du gjettet riktig, dyreparken i byen og Kaptein Sabeltanns hjemsted. Byen er i dag Norges femte største i forhold til innbyggere, og det bor rundt 90.000 mennesker i Kristiansand og omegn. Byen ble grunnlagt av Kong Christian IV i 1641 og het egentlig Christiansand, inntil skrivemåten ble endret på 1800-tallet. I dag kommer mye av byens inntekter fra turistnæringen, men det finnes også en del annen industri i byen. F.eks. har byen sitt egen bryggeri, Christiansand bryggeri, som har eksistert siden 1859 og isfabrikken Hennig Olsen. Utover dette er det en rekke andre industrier i byen, men turistnæringen har vokst seg større og større, primært på grunn av Kristiansand Dyrepark. Kristiansand er også et viktig knutepunkt for ferger, jernbane og veitrafikk. Derfor er det mange som kjører gjennom byen i løpet av et år og dermed legger et solid grunnlag for turistnæringen.

Opplev Kristiansand med leiebil

Nærmeste flyplass er Kristiansand Kjevik og herfra kan en fly direkte til Oslo, Bergen Stavanger og Trondheim, samt en rekke destinasjoner i utlandet. En kan ordne leiebil på flyplassen i Kristiansand. Her har de litt større utleieselskapene kontor og dere kan leie bil hos enten Avis og Budget, som har felles kontor eller hos Hertz. Andre av de større selskapene, som har kontor på flyplassen, er Europcar og Sixt.no. Begge blant de store i Norge og i resten av verden. Du kan også sjekke Leiebilguiden.no som sammenligner priser på bilutleie fra de fleste firmaene.

Når en besøker Kristiansand, så bør en selvsagt besøke dyreparken. Det er en veldig god grunn til at denne parken er Norges nest mest besøkte attraksjon. Ellers kan det anbefales å gå en tur rundt i Otterdalsparken, en koselig park inne i byen. De kunstinteresserte kan besøke Kilden Performance Art Senter, her er det flere utstillinger med moderne kunst. I området rundt Kristiansand, er det en flott natur og en bør besøke Ravnedalen Naturpark.

Noen tips før du setter deg bak rattet

De fleste er vel vant med å kjøre bil i Norge, men det er likevel et par ting en bør tenke på.
Som nevnt, når dere besøker Kristiansand, bør dere få til et besøk i Ravnedalen Naturpark. Det er en meget flott park, som i dag er fredet. Nydelig natur hvor en kan rusle rundt i sakte tempo, se på de mange ulike typer planter og trær, samt det rike fuglelivet.